زهرات الربيع



Free CursorsMyspace Layo
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طلبــاتــك أوامــــــــر

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
أم مرام
مشرفة
مشرفة
avatar

الجنسية :

عدد المساهمات : 1018
تاريخ التسجيل : 23/08/2009
الموقع : بعالم الحمية الرجيم

مُساهمةموضوع: رد: طلبــاتــك أوامــــــــر   الأحد سبتمبر 13, 2009 7:11 pm

اشكرك يا ام بلال على موضوعك الرائع ويلا احنا مستعيدين وتحت الطلب تسلمي

_________________
http://ticker.7910.org/wa__135__03kv00000g41OXNsenw2MDU1MDFqZGF8eW91ciB0ZXh0.gif
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام مكين
مشرفة
مشرفة
avatar

الجنسية :

عدد المساهمات : 1083
تاريخ التسجيل : 24/08/2009
العمر : 38
الموقع : عالم الاحلام الوردية

مُساهمةموضوع: رد: طلبــاتــك أوامــــــــر   الثلاثاء سبتمبر 15, 2009 1:09 pm

مرسي حبيبة قلبي دايما افكارك عملية

_________________


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
koki_pop
مشرفة
مشرفة
avatar

الجنسية :

عدد المساهمات : 2083
تاريخ التسجيل : 20/08/2009
العمر : 39
الموقع : بيتي .. عشان بحبه

مُساهمةموضوع: رد: طلبــاتــك أوامــــــــر   الثلاثاء سبتمبر 22, 2009 5:34 pm

ميرسي ليكي يا ام بلبل بس انا عقدتي في الحياة الارز المعمر بخاف لحسن اللبن يفور وهو في الفرن وعملته مرة واحدة من زمان وطلع حلو بس عشان مش بعمله كتير نسيت الطريقة ونفسي يكون له طريقة سهلة ما انساهاش تاني .. وشكرا لموضوعك يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
OM ARWA
Admin
Admin
avatar

الجنسية :

عدد المساهمات : 547
تاريخ التسجيل : 17/08/2009
العمر : 33

مُساهمةموضوع: رد: طلبــاتــك أوامــــــــر   الثلاثاء نوفمبر 03, 2009 7:08 pm

كوكي انا باين عليا اني انا اللي هاخد وسام التميز
وادي يا ستي طريقة الرز المعمر
يلا يا ستي



المقادير:
2كوب ارز
4 كوب حليب كامل الدسم
1 قطعة ورق لاوري (غار)
1 ملعقة صغيرة ملح
2 فص مستكة ، مطحون
4 – 6 فص هيل ، صحيح
2/1 كوب كريمة حامضة او قشطة

الطريقة
1) اغسلي الأرز جيدا، صفيه من الماء وضعيه في قدر ستانلس ستيل متوسط الحجم .
2) أضيفي الحليب ، ورق الغار، الملح، المستكة و الهيل ، اتركي الأرز منقوع في هذا الخليط لمدة 25 – 30 دقيقة .
3) ضعي القدر على نار متوسطة الحرارة.
4) سخني الأرز الى أن يغلي ، ثـــــــم خففي النار واتركيه يطهـى بهدوء 8 – 10 دقائق،، الى ان يتناقص مقدار الحليب الى حوالي النصف، مع التقليب بهدوء من وقت لآخر. تخلصي من ورق الغار و الهيل.
5) سخني الفرن لدرجة حرارة 350 ف، ثبتي الرف الشبكي الأوسط.
6) استعملي طبق فرن او طاجن فخاري حجم 1.5 لتر.
7) ضعي الأرز في الطاجن ، وزعي الكريمة او القشطة على سطح الأرز، غطي الطاجن بالغطاء او ورق فويل ( المنيوم ).
Cool ادخلي الطاجن الى الفرن لمدة 20 – 25 دقيقة،، الى ان ينضج الأرز ويتشرب كافة مقدار الحليب.
9) شغلي شواية الفرن.
10) ابعدي غطاء الطاجن ، ادخليه تحت الشواية لبضع دقائق الى ان يصبح سطحه ذهبي اللون. قدميه ساخنا.
و بالهنا

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://zaharatelrabea.ahlamontada.net
 
طلبــاتــك أوامــــــــر
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
زهرات الربيع :: قسم المقبلات والاكلات السريعة :: الاكلات السريعة-
انتقل الى: