زهرات الربيع



Free CursorsMyspace Layo
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
westwnd
المشرفة العامة
المشرفة العامة


الجنسية :

عدد المساهمات : 3718
تاريخ التسجيل : 18/08/2009

مُساهمةموضوع: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الأربعاء أغسطس 19, 2009 10:12 am

الكشري المصري













المقادير:


1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم


ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق


الطريقة:


طريقة الكشرى :


يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم
يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة


طريقة الصلصة:


1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت
2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك


طريقة الدقة:


1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب





جمبري اسكندراني








المقادير:


* كيلو جمبري متوسط الحجم ومقشر
* عيدان كرفس مقطعة إلى شرائح
* فلفل أحمر طازج مقطع بالطول
* بصلة متوسطة مقطعة حلقات
* ثوم مهروس
* ملعقة كبيرة من صلصة الطماطم
* ملعقة زبدة
* زيت زيتون


طريقة التحضير:


1. يسخن الزيت في وعاء القلي، ثم تضاف الزبدة والبصل والكرفس ويقلب الجميع حتى يصفر البصل.
2. ثم يضاف الفلفل الأحمر والثوم والجمبري ويقلب الجميع حتى يتحول الجمبري إلى اللون البرتقالي.
3. ثم تضاف صلصة الطماطم مع بعض الماء والملح والفلفل ويترك لمدة ثلاث دقائق حتى يتشرب الجميع الصلصة والماء المضاف، ويقدم مع الأرز والسلطة الخضراء.





محشي الكرنب ( الملفوف )









المقادير:
1- كرنبه ( ملفوف ) متوسطه الحجم
2- 12 كيلو طماطم
3- واحد كيلو رز
4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات ثانية للمحشى)
ملاحظه ممكن تضعي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او دجاج )


الطريقة :


يسلق ورق الكرنب بعد فصله (سلق خفيف وليس قوى )
2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط ويترك على النار حتى تسبك
3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
ويرص فى الاناء
وبعد ما تمليه ترشين عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها


يلا نحلي




طبق أم على الطريقة المصرية










المقادير:


علبة من العجينة الجاهزة
ليتر واحد من الحليب الكامل الدسم
كوب من السكر
علبة صغيرة من القشدة الطازجة
كوب ونصف الكوب من خليط الزبيب والفستق واللوز والصنوبر


التحضير:


تفتح العجينة الجاهزة قليلا للحصول على شكل مستطيل، وتنقل العجينة الى صينية مستطيلة.


تخبز العجينة في فرن حرارته 350 درجة فهرنهايت حتى تصبح ذهبية اللون.


تكسر العجينة المخبوزة الى قطع متوسطة الحجم وتوضع في طبق زجاجي مقاوم للحرارة ومتوسط الحجم بحيث لا يتعدى ارتفاع العجينة منتصف الطبق الزجاجي.


يغسل الزبيب والصنوبر ويوضعان في مصفاةو يسلق الفستق واللوز لمدة دقيقتين، ثم يقشران ويوضعان مع الزبيب والصنوبر في مصفاة.


يغلى الحليب بعد تحليته، تضاف المكسرات الى العجينة ثم يسكب الحليب فوقها مع علبة القشدة الطازجة.


يخبز الكل في فرن متوسط الحرارة حتى يحمر اعلى المزيج، وتقدم الحلوى ساخنة.


ملاحظة: يمكن تقديم القليل من الحليب المحلى في طبق جانبي مع هذه الحلوى اذا كان الحليب قليلا، يجب تقديم الحلوى مباشرة بعد الاعداد كي لا يجف الحليب، خصوصا انه جزءا اساسي من مكونات الحلوى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
beautiful rose
مشرفة
مشرفة


الجنسية :

عدد المساهمات : 870
تاريخ التسجيل : 17/08/2009
الموقع : هاد

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الأربعاء أغسطس 19, 2009 10:55 am

ايه دايا بت يا ويست حاجة تشهي والله
ميرسي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر



مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الأربعاء أغسطس 19, 2009 6:29 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
westwnd
المشرفة العامة
المشرفة العامة


الجنسية :

عدد المساهمات : 3718
تاريخ التسجيل : 18/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الأربعاء أغسطس 19, 2009 6:57 pm

تسلمى يا روزة
خدى حتة من كل حاجة يابت
مش هتلاقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
westwnd
المشرفة العامة
المشرفة العامة


الجنسية :

عدد المساهمات : 3718
تاريخ التسجيل : 18/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الأربعاء أغسطس 19, 2009 6:58 pm

تسلمى ام بولتى على زيارتك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المهاجره 75
زهرة الربيع
زهرة الربيع


الجنسية :

عدد المساهمات : 162
تاريخ التسجيل : 18/08/2009
الموقع : فنلند

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الخميس أغسطس 20, 2009 2:12 pm

تعرفي يا ويسته
انا لما بشوف بالافلام لما بياكلوا كشري
بتمنى اعرف اطبخوا والحين عرفت
مشكوره حياتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Rehab2008
مشرفة
مشرفة


الجنسية :

عدد المساهمات : 276
تاريخ التسجيل : 20/08/2009
العمر : 38
الموقع : الاسكندرية عروس البحر المتوسط

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الخميس أغسطس 20, 2009 10:26 pm


_________________



[SIZE=6][/SIZE]

مصرية وافتخر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
lita
زهرة جديدة نونو
زهرة جديدة نونو


عدد المساهمات : 43
تاريخ التسجيل : 19/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الثلاثاء أغسطس 25, 2009 2:17 am

حلوين اوى اوى

بس انا عارفاهم كلهم
عشان انا من مصر

بس بردو يسلموووووووووووووووو احلى ايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
lita
زهرة جديدة نونو
زهرة جديدة نونو


عدد المساهمات : 43
تاريخ التسجيل : 19/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الثلاثاء أغسطس 25, 2009 2:18 am

وكل سنه وانتى طيبه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم بسبس
زهرة الربيع
زهرة الربيع


الجنسية :

عدد المساهمات : 157
تاريخ التسجيل : 20/08/2009
العمر : 31
الموقع : فى قلب حبيبى

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الجمعة سبتمبر 04, 2009 9:14 pm

ايوه ياوست تحيا مصر وأكل مصر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ريهام يوسف
مشرفة
مشرفة


الجنسية :

عدد المساهمات : 172
تاريخ التسجيل : 20/08/2009
الموقع : فوق السحاب

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   الجمعة سبتمبر 18, 2009 7:37 pm

تسلمي وسته وما فى احلى من اكل مصر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
koki_pop
مشرفة
مشرفة


الجنسية :

عدد المساهمات : 2083
تاريخ التسجيل : 20/08/2009
العمر : 38
الموقع : بيتي .. عشان بحبه

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   السبت سبتمبر 26, 2009 6:36 am

الكشري المصري .. بداية موفقة جدا هههههههههههههههههههه شطووووووووورة يا بت يا ويست

بس تسلم ايدك الصورة بتاعة المحشي .. شكلها يجنن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
westwnd
المشرفة العامة
المشرفة العامة


الجنسية :

عدد المساهمات : 3718
تاريخ التسجيل : 18/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية   السبت سبتمبر 26, 2009 1:04 pm

يا بت يا هالة عيزاكى تبقى شاطرة كده وتعرفى تعملى الاكلات المصرية كويس علشان لما اجى لك تاكلينى منها يابت


ليتا يا قمراية كل سنة وانتى بالف خير

حبيبة قلبى أم بسملة تحيا مصر هههههههههههه

حبيبتى الكل ريهام الحلوة لا يعلى على الاكل المصرى انا بموت فيه وخصوصا من ايد ماما


بت يا رحاب مش عاجبك ولا ايه دا انا واقفة فى المطبخ من الصبح علشان الاكل ده ايه يابت ناقص ملح ولا حاجة كلى كلى ولا يهمك

_________________
[i][b]ربنا هب لنا من أزواجنا و ذرياتنا قرة أعينِ و اجعلنا للمتقين إماماً[/b][/i]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف كامل عن أشهى الاكلات المصرية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
زهرات الربيع :: منتدي الطبخ والاطباق الرئيسية :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: